Ouder / Verzorger

Wij Zijn 13! vindt plaats op zaterdag 13 mei 2023 in 013 Poppodium, Tilburg. 

Het festival is speciaal voor 13-jarigen,. als je in 2023 dertien was, bent, of wordt ben je welkom!

Let wel: je kunt maar één keer in je leven naar Wij Zijn 13!

Ja. Er wordt géén alcohol geschonken in 013. Zonder uitzonderingen.

Het festival is van 16.00 tot 23.00. Het staat natuurlijk iedereen vrij om zelf met je kind een andere ophaaltijd af te spreken. Maar de kinderen mogen niet op eigen houtje vertrekken. Iedereen moet worden opgehaald.

Ja! I.v.m. veiligheid haal kan je je kind ophalen bij de ingang van de Main entrance. Dit gebied is autoluw, probeer dus te parkeren in de Veemarktstraat of de parkeergarage Tivoli. Er is een strikt ‘binnen-is-binnen’ beleid. We laten de jongeren niet zonder begeleiding de straat op gaan.
En iedereen moet dus worden opgehaald.

Er is een foodcourt waar de jongeren op een makkelijke manier avondeten kunnen halen.

Er zijn verschillende opties, rekening houdend met een aanbod vegetarisch eten, halal opties en verschillende diëten. Ook zullen er verschillende plekken zijn waar de jongeren iets te drinken, snoepen of snacken kunnen kopen. Geef je kind hiervoor cash geld of een pinpas mee.

Er zijn gecertificeerde beveiligers, hulpverleners en personeel aanwezig. We hanteren een strikt “binnen-is-binnen-beleid”. Als jongeren eenmaal binnen zijn is het niet toegestaan zonder toezicht naar buiten te gaan.

013 zorgt voor voldoende toezichthouders die de jongeren opvangen en naar binnen begeleiden, bestaande uit gastheren en vrouwen die de jongeren op een toegankelijke manier kunnen aanspreken. Ook tijdens de avond wordt er continu gesurveilleerd in de zalen en gangen door professionele beveiliging.

Er komt een infopunt bij binnenkomst, waar de jongeren naar toe kunnen met al hun vragen.

Ja! Fotolegitimatie is verplicht. Bij binnenkomst moet iedereen zijn legitimatie laten zien. We accepteren de volgende legitimatie documenten

  • Geldige ID-kaart (of een kopie hiervan)
  • Geldig Paspoort (of een kopie hiervan)
  • Geplastificeerde schoolpas met pasfoto en geboortedatum
  • Persoonlijke OV-chipkaart

Net als tijdens alle andere evenementen in 013 worden er tijdens Wij Zijn 13 festival foto- en video-opnamen gemaakt. Deze opnamen worden gebruikt ter verslaglegging en ter promotie van volgende Wij Zijn 13! edities via bijvoorbeeld social media netwerken en online media. Mocht er bezwaar zijn tegen gebruik van een foto, dan zullen we na schriftelijk bezwaar de foto verwijderen en gebruik staken.

We werken bij 013 met de beste mogelijke geluid- en meetsystemen en houden ons aan de wettelijk voorgeschreven geluidsnormen. Toch is het noodzakelijk om gehoorbescherming te gebruiken om gehoorschade te voorkomen. Bij binnenkomst zullen alle bezoekers gratis gehoorbescherming ontvangen. Als uw kind eigen oordoppen heeft, dan is het goed om die mee te geven.

Jazeker! Er is veel te doen in Tilburg in de tussentijd:

Doloris: Meta Maze
Cinecitta: filmhuis
Pathé: bioscoop
Paradox: jazzpodium
Schouwburg: Concertzaal Tilburg

In de tussentijd een hapje eten? Bekijk hier onze foodpartners.

We raden je aan tassen en jassen in de auto te laten en zo min mogelijk mee naar binnen te nemen. Mochten de jongeren toch iets willen opbergen, kunnen ze gebruik maken van onze lockers.

In 013 kan je gebruik maken van lockers. Vanaf 2022 is het niet meer mogelijk om een locker te huren met muntgeld. Je kunt in 013 op twee manieren eenvoudig een locker huren bij binnenkomst:

Optie 1: Reserveer een locker via het scannen van de QR-code 

Scan met je smartphone de QR code in de wachtrij en open de reserveringspagina:

Zorg ervoor dat het e-mailadres dat je invult correct is, want je ontvangt een e-mail waarmee je vervolgens gebruik kunt maken van je locker. Controleer jouw ingevulde gegevens en ga over tot betaling. Hierna heb je succesvol je locker gehuurd en kun je deze gaan gebruiken.

Openen of openen + vrijgeven van je locker:

Je ontvangt een e-mail van Keynius op je e-mailadres. In de e-mail staan twee grote knoppen, ‘Locker openen’ en ‘Locker openen en vrijgeven’.

Let op: Ben je klaar met je kluisje? Kies dan voor ‘Locker openen en vrijgeven’. Jouw locker gaat dan open en is klaar voor de volgende gebruiker. Hierna kunt je dus geen gebruik meer maken van de locker.

Optie 2: Reserveer een locker via de bedieningsterminal in de lockerwall

Geen smartphone? Batterij leeg? Geen internet? Reserveer een locker via de bedieningsterminal in de lockerwand. Betaling doe je contactloos. Dit werkt vrijwel op dezelfde manier als bovenstaand stappenplan. De uitleg hiervoor is ter plekke te lezen en er zijn continu servicemedewerkers aanwezig om je te helpen.

Ik wil een tas meenemen

Het is niet toegestaan om rugtassen mee naar binnen te nemen. Kleine handtassen van maximaal A4 formaat en circa 10 cm dik zijn wel toegestaan en mogen mee naar binnen. In 013 Poppodium zijn kluisjes aanwezig waar 2 jassen of een kleine tas in passen (binnenmaat kluisje: 22x27x40cm).

Buiten 013 kun je grote tassen kwijt in onze XL lockers (binnenmaat: 34x34x48cm). De XL locker-ruimte is gevestigd op Tivolistraat nr. 132 (tegenover de zijkant van 013, 50 meter lopen). De ruimte opent bij concerten een half uur voordat de deuren van 013 opengaan en blijft tot een half uur na sluitingstijd van 013 open. Een XL locker kost €5,- en is enkel contactloos met pin te betalen.

013 organiseert een uniek evenement dat jaarlijks terugkeert voor een publiek dat zich in de belangrijke levensfase tussen kind en volwassenheid bevindt. Een indrukwekkende dag met ieder jaar nieuw publiek en nieuwe artiesten voor het publiek van de toekomst: het evenement is namelijk exclusief toegankelijk voor dertienjarigen. De leeftijd 13 jaar is niet alleen symbolisch vanwege onze naam, maar is ook een sleutelleeftijd van onze bezoeker. Normaal is de minimumleeftijd om zelfstandig 013 te bezoeken 14 jaar. We willen als podium niet afwachten totdat deze jonge ‘first-timers’ hun weg naar popmuziek vinden, maar hen proactief uitnodigen om popcultuur en muziekbeleving te ontdekken. De overgang van de veilige basisschool naar de onbekende middelbare school, de ontwikkeling van eigen identiteit en smaak, loskomen van je ouders, puber worden, fan worden van nieuwe muzikale helden en genieten van nieuwe mogelijkheden: er gebeurt veel in het leven van een dertienjarige en de ontwikkelingen volgen zich in hoog tempo op. 013 wil hier graag een fantastische live ervaring aan toevoegen.

Stuur dan een email naar wijzijn13@013.nl of bel 013-4609500