Ouder / Verzorger

Wij Zijn 13! vindt plaats op zaterdag 24 april 2021 in 013 Poppodium, Tilburg. 

Het festival is speciaal voor 13-jarigen, maar vanwege de verplaatsing als gevolg van de coronacrisis hebben we de leeftijdsrestricties wat aangepast. Als je in 2020 of 2021 dertien was, bent, of wordt ben je welkom!

Op deze manier kunnen kinderen die al een ticket hadden gekocht nog steeds komen en zijn kinderen die in 2021 dertien worden ook welkom. Let wel op: je kunt maar één keer in je leven naar Wij Zijn 13!

Wij Zijn 13! zal ook op de nieuwe datum plaatsvinden in 013 Poppodium. Bij de zoektocht naar een nieuwe datum is het behoud van de line-up één van de belangrijkste prioriteiten geweest. Snelle en Delany zijn sowieso van de partij. We wachten nog op antwoord van STUK en Kalvijn. Na de zomer maken we nog eens 10+ artiesten / vloggers / influencers bekend evenals het activiteitenprogramma.

Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Je hoeft hiervoor niets te doen: je ticket wordt automatisch omgezet naar de nieuwe datum.

Is je kind verhinderd op de nieuwe datum, dan kan je een voucher ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs, inclusief (service)kosten, claimen die later ingewisseld kan worden voor een show in 013. Deze voucher blijft 24 maanden geldig. Heb je het bedrag van je voucher niet volledig besteed en is de termijn van de voucher verstreken? Dan wordt het restbedrag naar je overgemaakt. Ook dit gaat automatisch en hier hoef je niets voor te doen. Het is ook mogelijk om het ticketgeld te doneren, of geld terug te vragen.

Ticketkopers ontvangen hierover een mail van ons.

Ja. Er wordt géén alcohol geschonken in 013. Zonder uitzonderingen.

Het festival is van 16.00 tot 00.00. Het staat natuurlijk iedereen vrij om zelf met je kind een andere ophaaltijd af te spreken. Maar de kinderen mogen niet op eigen houtje vertrekken. Iedereen moet worden opgehaald.

Ja! Er komt een Kiss & Ride plek waar je je kind kan afzetten.
Voor het ophalen kom je aan de daarvoor aangegeven deur. Daar is een pickup service. Er is een strikt ‘binnen-is-binnen’ beleid. We laten de jongeren niet zonder begeleiding de straat op gaan.
En iedereen moet dus worden opgehaald. Meer informatie over de Kiss en Ride en het ophalen volgt.

Er is een foodcourt waar de jongeren op een makkelijke manier avondeten kunnen halen.

Er zijn verschillende opties, rekening houdend met een aanbod vegetarisch eten, halal opties en verschillende diëten. Ook zullen er verschillende plekken zijn waar de jongeren iets te drinken, snoepen of snacken kunnen kopen. Geef je kind hiervoor cash geld of een pinpas mee.

Er zijn gecertificeerde beveiligers, hulpverleners en personeel aanwezig. We hanteren een strikt “binnen-is-binnen-beleid”. Als jongeren eenmaal binnen zijn is het niet toegestaan zonder toezicht naar buiten te gaan.

013 zorgt voor voldoende toezichthouders die de jongeren opvangen en naar binnen begeleiden, bestaande uit gastheren en vrouwen die de jongeren op een toegankelijke manier kunnen aanspreken. Ook tijdens de avond wordt er continu gesurveilleerd in de zalen en gangen door professionele beveiliging.

Er komt een infopunt bij binnenkomst, waar de jongeren naar toe kunnen met al hun vragen.

Ja! Fotolegitimatie is verplicht. Bij binnenkomst moet iedereen zijn legitimatie laten zien. We accepteren de volgende legitimatie documenten

  • Geldige ID-kaart (of een kopie hiervan)
  • Geldig Paspoort (of een kopie hiervan)
  • Geplastificeerde schoolpas met pasfoto en geboortedatum
  • Persoonlijke OV-chipkaart

Net als tijdens alle andere evenementen in 013 worden er tijdens Wij Zijn 13 festival foto- en video-opnamen gemaakt. Deze opnamen worden gebruikt ter verslaglegging en ter promotie van volgende Wij Zijn 13! edities via bijvoorbeeld social media netwerken en online media. Mocht er bezwaar zijn tegen gebruik van een foto, dan zullen we na schriftelijk bezwaar de foto verwijderen en gebruik staken.

We werken bij 013 met de beste mogelijke geluid- en meetsystemen en houden ons aan de wettelijk voorgeschreven geluidsnormen. Toch is het noodzakelijk om gehoorbescherming te gebruiken om gehoorschade te voorkomen. Bij binnenkomst zullen alle bezoekers gratis gehoorbescherming ontvangen. Als uw kind eigen oordoppen heeft, dan is het goed om die mee te geven.

Jazeker! Er is een gratis toegankelijk Ouderprogramma in de LocHal. Tussen 17.00 en 19.00u wordt er een interessant programma samengesteld voor ouders van 13-jarigen. Er zullen lezingen zijn, met thema’s variërend van hoe je als ouder je kids financieel wijzer kunt maken, maar natuurlijk ook over (pop)cultuur gesproken worden. Verder kun je in de verschillende laberatorium ruimtes meedoen met leuke experimenten. Gaming in het gamelab, of je kunt meer te weten komen over 21st century skills en nog veel meer. Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer te doen in Tilburg:

Doloris: Meta Maze
Cinecitta: filmhuis
Pathé: bioscoop
Paradox: muziekhuis

In de tussentijd een hapje eten? Bekijk hier onze foodpartners.

We raden je aan tassen en jassen in de auto te laten en zo min mogelijk mee naar binnen te nemen. Mochten de jongeren toch iets willen opbergen, kunnen ze gebruik maken van onze lockers.

In 013 kun je gebruik maken van lockers. Hierin is ruimte voor ongeveer 2 jassen. Voor het gebruiken van deze lockers dien je een €2 muntstuk in te werpen. Op verschillende plaatsen in ons pand kun je briefgeld wisselen voor €2,- muntstukken. Heb je geen contant geld bij je, dan kun je €2,- pinnen bij één van onze servicemedewerkers. Wil je tussentijds iets uit je locker halen? Vraag dit dan aan één van de aanwezige servicemedewerkers. Hij of zij kan de locker voor je openen en (her)sluiten, zodat je niet nogmaals €2 hoeft te betalen.

013 organiseert een uniek evenement dat jaarlijks terugkeert voor een publiek dat zich in de belangrijke levensfase tussen kind en volwassenheid bevindt. Een indrukwekkende dag met ieder jaar nieuw publiek en nieuwe artiesten voor het publiek van de toekomst: het evenement is namelijk exclusief toegankelijk voor dertienjarigen. De leeftijd 13 jaar is niet alleen symbolisch vanwege onze naam, maar is ook een sleutelleeftijd van onze bezoeker. Normaal is de minimumleeftijd om zelfstandig 013 te bezoeken 14 jaar. We willen als podium niet afwachten totdat deze jonge ‘first-timers’ hun weg naar popmuziek vinden, maar hen proactief uitnodigen om popcultuur en muziekbeleving te ontdekken. De overgang van de veilige basisschool naar de onbekende middelbare school, de ontwikkeling van eigen identiteit en smaak, loskomen van je ouders, puber worden, fan worden van nieuwe muzikale helden en genieten van nieuwe mogelijkheden: er gebeurt veel in het leven van een dertienjarige en de ontwikkelingen volgen zich in hoog tempo op. 013 wil hier graag een fantastische live ervaring aan toevoegen.

Stuur dan een email naar wijzijn13@013.nl of bel 013-4609500. Daarnaast beantwoorden we vragen via Twitter en Facebook.